Relatieblog

Informatie en tips

Wat zijn ruziepatronen?

Als er thuis veel ruzie is en de communicatie niet meer zo goed lukt, dan is er vaak sprake van ruziepatronen. Waar kan je ze aan herkennen en hoe kan je ze verminderen?

Lees meer

Ring van verwachting

De huidige trouwring is symbool van verbinding en bezegeling van de liefde. De ring staat symbool van verwachtingen van onze partner, het liefst een leven lang. Zo makkelijk is dat nog niet..

Lees meer

Waarom gaan mensen vreemd?

De meest genoemde reden voor een echtscheiding in Nederland is vreemd gaan. Hoe komt het dat mensen vreemd gaan en waarom gaat de een sneller vreemd dan de ander?

Lees meer

Op een goede manier ruzie maken

Ruzies en conflicten leiden al snel beschadigingen in de relatie met iemand. Dat wil je liever niet tenzij je graag van de relatie af wilt natuurlijk. Op een goede manier ruzie maken is zo makkelijk nog niet. Vaak hebben we dat niet geleerd thuis of op school. Toch zijn er manieren om op een goede manier ruzie te maken want ruzie komt er toch wel een keertje, dan kan je maar beter weten hoe je daar goed mee omgaat.

Lees meer

Overspel, affaire of vreemdgaan

Het komt regelmatig voor dat mensen bij komen omdat er sprake is (geweest) van een affaire, overspel of vreemdgaan. Er is wantrouwen ontstaan in de relatie en gevoelens van boosheid, spijt, schuld en schaamte spelen de boventoon. Hoe nu verder? Is er nog wel een toekomst samen?

Lees meer

Scheiden of blijven?

Wat te doen als het niet meer zo lekker gaat in je relatie? Je kan daar behoorlijk onzeker van worden. Wil ik nog wel door met deze partner of ga ik liever alleen verder? Zie ik hier nog toekomst in? Wat moet ik nu?

Lees meer

EFT Emotional Focus Therapie

Emotional Focus Therapie is een relatietherapie methode die is ontstaan in Amerika door Dr. Sue Johnson. Zij merkte bij het geven van relatietherapie dat de problemen die koppels ervaren vooral te maken hadden met een verlies van emotionele verbinding. Dit verlies leidt tot verwijten en conflicten. Hoe kom je uit dit negatieve patroon?

Lees meer