Minerva Counseling & Relatiecoach Breda

Hulp bij relatieproblemen, voor als je relatie je lief is..

Relatietherapie

Hulp en begeleiding bij relatieproblemen voor partners of gezinnen

Wat houdt relatietherapie in?

Relatietherapie is een traject met gesprekken waarbij je onder leiding van een therapeut in gesprek gaat over de relatieproblemen. Je krijgt thuisopdrachten, handvatten en tips om de problemen aan te pakken. De thuisopdrachten worden in elk volgende gesprek besproken om te kijken wat er wel en niet gelukt is en hoe dat komt. De therapeut zorgt er voor dat het gesprek gaat over de dingen die besproken moeten worden en ze zorgt voor veiligheid in het gesprek. Ze stelt de juiste vragen waardoor dieperliggende oorzaken en gevoeligheden bekend worden en worden opgelost.

Drie fasen Emotional Focus Therapy
We werken met de Emotional Focus Therapy die bestaat uit drie fasen. Tijdens de eerste consulten bespreken we de problemen waar jullie nu tegen aan lopen. Waar zit de emotionele pijn? Wat gaat er telkens mis? Hoe kon het zover komen? Het gaat hier om begrip en inzicht krijgen in de negatieve patronen die jullie hebben ontwikkeld. Er wordt gekeken naar hoe je bent opgegroeid en welk voorbeeld je thuis hebt gehad van een relatie. Er wordt gekeken naar hoe je verbinding maakt en welke invloed dat heeft op hoe je nu in de relatie staat. We kijken wat er nodig is om hieruit te komen en er wordt een duidelijke hulpvraag geformuleerd.

Oud zeer opruimen
De tweede fase van het traject zal in het teken staan van verdieping van de verbinding en verbetering van de communicatie. Er wordt gewerkt aan veiligheid, verheldering van emoties en gevoelens en welke impact zij hebben op hoe je nu met elkaar omgaat. Oude situaties die opspelen worden eens en voor altijd uit de weg geruimd. Er wordt gewerkt aan een de-escalatie en hoe je op een dieper niveau met elkaar in gesprek kan komen zonder dat je elkaar verliest of afstoot.

Gezond houden van de relatie
Fase 3 gaat over het gezond houden van de relatie en kijken naar de toekomst. Het in stand houden van de emotionele en fysieke intimiteit. Er worden afspraken gemaakt voor de toekomst over hoe jullie verder gaan, waar de kritieke punten zitten en er wordt gekeken naar wat daar voor nodig om dit te laten slagen.

Tarief
Relatietherapie kost 99 euro per uur. Consulten zijn naar keuze een uur of anderhalf uur.